top of page

Mycket kan bli bättre inför kvalet


Det märktes att det var ett revanschsuget Solna Vikings som gästade Rinkeby Ungdomens Hus på lördagen, trots att utgången i matchen saknade betydelse. Hemmalaget Akropol hängde inte alls med i matchinledningen, och hamnade tidigt i ett underläge som man aldrig lyckades kämpa ikapp. Ett stort avbräck för hemmalaget var såklart att Hope Elam, som skördade stor framgång senast i matchen mot 08 Stockholm, inte kunde spela på grund av en skada.

Den trots solskenet månghövdade publiken bjöds således inte på något vidare skönspel från något av lagen, även om Solnas 49 poäng i första halvlek imponerade (att jämföras med Akropols 22 poäng).

Akropol spelade upp sig något i andra halvlek, men avståndet hölls runt 20 poäng och när slutsignalen ljöd visade resultattavlan 47-68 i Solnas favör.

Coach Jonny Ishak var inte nöjd med lagets insats, och blickar framåt inför ett tufft kval, där Akropol inleder hemma mot IK Eos från Lund nästkommande lördag.

– Vi får ta med oss att vi avslutade matchen bättre än vi började, och att vi inte kan ta något för givet mot något av lagen vi kommer att möta i kvalet. Det kommer bli sex tajta matcher på kort tid, och det ställer krav på alla spelare att våga, att orka och att peppa varandra.

Ett orosmoment är att Berivan Aras (tidigare Jauhar), som nyligen gjort comeback efter sin långvariga knäskada, fick kliva av i slutet av matchen med något som förhoppningsvis är en lättare stukning, men där röntgen får utvisa hur allvarlig skadan är.

Bästa poängplockare i hemmalaget Akropol blev Özlem Alkan med 11 poäng, följd av trion Evelyn Troha, Nina Baresso och Cissi Ferm, med sju poäng vardera. Bästa returtagare blev Cissi Ferm med 8 returer, medan Nina Baresso presterade flest assist (8) i hemmalaget.

I gästande Solna Vikings gjorde Katarina Milenkovic 18 poäng, tätt följd av Kelli Riles med 15 poäng och 12 returer.

Resultat Basketligan Dam, Akropol – Solna Vikings: 47-68 (10-23, 12-26, 14-11, 11-8)

Poäng, Akropol: Özlem Alkan 11p, Nina Baresso 7p/8ass, Evelyn Troha 7p, Cissi Ferm 7p/8ret, Jovana Ciric 6p, Maria Melkon 6p och Berivan Jauhar 3p.

Poäng, Solna Vikings: Katarina Milenkovic 18p, Kelli Riles 15p/12ret, Kristin Seman 10p, Line Göransson 7p, Isabelle Edholm 4p, Emma Edenbert 4p, Ieasia Walker 4p, Julia Paulin 2p, Johanna Prytz 2p och Matilda Gauffin 2p.

Senaste nytt
Fler nyheter
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page