top of page

Det är nu det avgörs...

Det utlovas dramatik på högsta nivå när kvalet för att få spela i Basketligan Dam även nästa år avgörs i den absolut sista matchen nu på lördag. Akropol tar emot Solna Vikings, medan 08 Stockholm tar emot IK Eos.

Förutsättningarna är att alla fyra lag måste vinna för att hålla sig kvar, men där Akropols motståndare Solna faktiskt kan klara sig kvar även vid en förlust – förutsatt att Eos vinner sin match mot 08 Stockholm. Eos däremot, måste både vinna sin match och förlita sig på att Solna vinner i Rinkeby Ungdomens Hus. Det är således upplagt för en känslofylld eftermiddag, med förhoppningsvis en månghövdad basketpublik i såväl Rinkeby som Fryshuset.

Akropol kommer närmast från en onödigt tung förlust mot IK Eos på bortaplan, där hemmalaget tilläts (av Akropol) att skjuta enkla trepoängsskott (vilket man lyckades med) samtidigt som hemmalaget tilläts (av domarna) att spela oerhört fysiskt, inte sällan över gränsen på vad regelboken tillåter. Bägge dessa saker i kombination med en tafatthet i anfallsspelet från Akropols sida resulterade i det en match som endast kan göra nytta som en trampolin inför avslutningen.

Akropols coach Jonny Ishak är besviken över insatsen mot Eos, men samtidigt hoppfull inför sista matchen mot Solna, ett lag man slog på bortaplan (efter förlängning) när lagen möttes tidigare i kvalet.

– Det är nu det avgörs… Efter ett tufft kval som varit väldigt upp och ner för vår del krävs nu en sista vinst för att det ska bli ligabasket i Rinkeby även nästa säsong. Vi gjorde verkligen ingen bra prestation i matchen mot Eos i onsdags, och måste lyfta oss rejält för att ha en chans idag. Samtidigt vet vi att vi kan göra det – vi har gjort det förr. Efter förra hemmamatchen, där vi förlorade stort mot 08 Stockholm, studsade vi tillbaka och vann mot samma lag tre dagar senare. Nu krävs en liknande insats, och vi hoppas på publikens stöd!

Matchen spelas nu på lördag den 11 april kl 16.00 i Rinkeby Ungdomens Hus.


Senaste nytt
Fler nyheter
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page