top of page

Akropol fortsatt obesegrat efter förlängningsdramatik

Akropol är ensamt obesegrat efter kvalseriens andra omgång. Detta efter att ha vunnit mot Solna Vikings med 72-68 (efter förlängning), samtidigt som Eos hemmaslog 08 Stockholm.

Jonny Ishak, coach i Akropol, var tagen efter matchen: – Oj vilken match… och vilken comeback vi gör! För två veckor sedan fick vi en redig basketlektion av Solna, på vår egen hemmaplan. Ikväll spelar vi helt annorlunda, tar initiativet från start och för i stort sett hela matchen, ända fram till slutet av fjärde perioden när Solna kommer ikapp. Och sen har vi förmågan att lyfta oss lite till i förlängningen… En härlig känsla!

Vad var nyckeln till segern ikväll? – Försvaret. Tjejerna gör ett fantastiskt jobb defensivt, det är ordentlig kamp där ute men liksom mot Eos står vi upp och tar smällarna vi får. Vi har verkligen steppat upp i försvaret de sista två matcherna, det är inte var dag jag applåderar tjejerna i halvtid, men ikväll förtjänade de det verkligen. Sen har Hope en magisk kväll med sitt skytte… och när de gick ut på henne så utmanade hon mot korgen istället. Den tjejen kan verkligen spela basket. Lägg till det att Nina gör ännu en stormatch, med vad som kändes som en tripple-double, men där det enligt statistiken saknades ett par assists… Det är en lagseger, men där vi har individuella topprestationer som blir tungan på vågen. Riktigt kul!

Vad innebär kvällens vinst för det fortsatta kvalet? – Självklart är detta en oerhörd boost för vårt självförtroende. Vi har nu vunnit mot de två förhandsfavoriterna i kvalet. och även om det är långtifrån klart ger det oss en trygghet i de kommande matcherna. Samtidigt sätter detta stor press på Solna, som i sin nästa match spelar mot Eos borta vilket är oerhört tufft.

Slutligen, trots bortaplan hade ni en högljudd hejaklack ikväll, som ofta överröstade hemmapubliken… – Ja, verkligen! Det är en oerhört bra känsla att ha det stödet, inte minst när det är tufft där ute, tjejerna börjar bli trötta och det står och väger i förlängningen… Nu hoppas vi på att så många som möjligt kommer och stöttar oss på söndag hemma i Rinkeby när vi möter 08 Stockholm. De spelade riktigt bra i söndags när de slog Solna, så vi måste vara fokuserade och förberedda. Men det kommer vi att vara.

Resultat, kval till Basketligan Dam, Solna Vikings – Akropol: 68-72 efter förlängning (11-20, 16-16, 22-16, 14-11, 5-9)

Poäng, Akropol: Hope Elam 32 p/7 ret, Özlem Alkan 14 p, Nina Baresso 13 p/11 ret/7 ass, Maria Melkon 7 p, Cissi Ferm 4 p/11 ret och Evelyn Troha 2 p. Dessutom hade Jovana Ciric 6 assists.

Poäng, Solna Vikings: Ieasia Walker 19 p, Katarina Milenkovic 15 p, Line Göransson 12 p, Kristin Seman 10 p, Johanna Prytz 6 p, Julia Paulin 4 p och Emma Edenbert 2 p. Dessutom hade Kelli Riles 12 returer.

Senaste nytt
Fler nyheter
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page