top of page

Tuff bortamatch för Akropol

Det blir tuffast möjliga motstånd för Akropol när laget på onsdagen reser till Lund för bortamatch mot Eos. Vid vinst är platsen i nästa års damliga säkrad, men det är inget som coach Jonny Ishak fokuserar på. – Eos är alltid tuffa att möta i Lund, så vi måste vara taggade från start för att ha en chans.

I grundserien hade Eos en imponerande höst, inte minst på hemmaplan. Men när serien vände så blev det desto fler förluster på bortaplan och till slut missade laget slutspel. I kvalet har Eos en vinst och tre förluster så här långt, och är därmed tvungna att vinna onsdagens match för att inte vara borta från ligaspel nästa säsong.

Akropol har å sin sida vunnit tre matcher och förlorat en i kvalet. Senast de bägge lagen möttes hemma i Rinkeby vann Akropol en jämn tillställning med fyra poäng, 68-64. Sedan dess har det blivit två förlängningsvinster för Rinkebys stolthet, vilket förutom viktiga poäng även har gett laget energi. Coach Jonny Ishak vittnar om att stämningen i laget är minst sagt god inför avslutningen.

– Vi har dragits med skador och småskavanker, så påskhelgen har gjort att vi har fått välbehövlig vila. Det har varit mycket skratt och leenden på träningarna och det känns väldigt bra inför matchen, men förhoppningsvis är vi inte alldeles för avslappnade när det är dags för uppkast. Vi vet ju från tidigare matcher att vi inte har råd att hamna i underläge tidigt och att varje bollinnehav är viktigt att vårda. Så för oss är det bara fullt fokus som gäller!


Senaste nytt
Fler nyheter
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page