top of page

Viktig seger i första kvalmatchen


Det var tät stämning i Rinkeby Ungdomens Hus när den första kvalomgången till Basketligan Dam gick av stapeln på lördagseftermiddagen. För motståndet i denna första match stod Eos från Lund, som i den nyss avslutade grundserien hamnade på nionde plats, med Akropol på platsen nedanför. Efter en jämn drabbning var det dock hemmalaget Akropol som drog det längsta strået: vinst med 68-64 efter stor dramatik på slutet.

Glädjen var såklart stor i hemmalaget efter den viktiga vinsten, även om coach Jonny Ishak gärna hade sett en större segermarginal:

– Det gör alltid ont att möta Eos, men idag står vi upp oerhört bra. Nyckeln till segern är vårt försvarsspel, och att vi gör få misstag. Där är jag mycket imponerad av tjejernas insats. Offensivt finns det mer att göra, men vi gör det som behövs för att vinna matchen och det är det viktigaste idag.

En av matchens dominanter var utan tvekan Nina Baresso i hemmalaget som gjorde 20 poäng, och därutöver presterade åtta assist och lika många returer. Hope Elam var tillbaka efter sin skada och gjorde 16 poäng under sin begränsade speltid. Cissi Ferm, som avstod sin mormors begravning för att spela matchen, slet under korgarna och gjorde åtta poäng, och tog lika många returer.

I bortalaget utsågs guarden Maja Nilsson till bästa spelare med sina elva poäng och en ”fightingspirit” som var en starkt bidragande orsak till att matchen blev så jämn som den till slut blev.

Returmatchen var helt jämn, däremot var det stor skillnad mellan lagen om man tittar på antalet turnovers: 10 för hemmalaget Akropol mot 24 för bortalaget Eos.

För Akropol väntar bortamatch mot Solna Vikings nu på onsdag, medan nästa hemmamatch blir nästa söndag mot 08 Stockholm.

Resultat, Kval till Basketligan Dam, Akropol – IK Eos: 68-64 (24-18, 13-16, 18-16, 13-14)

Poäng, Akropol: Nina Baresso 20p, Hope Elam 16p, Jovana Ciric 9p, Cissi Ferm 8p, Özlem Alkan 8p, Evelyn Troha 5p och Maria Melkon 2p.

Poäng Eos: Louise Noaksson 16p, Louise Angel 16p, Maja Nilsson 11p, Kajsa Lundahl 8p, Josefine von Uthmann 8p, Frida Modig 3p och Simona Bartkova 2p.

Senaste nytt
Fler nyheter
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page