top of page

Tvärstopp hemma mot 08 Stockholm

Efter två raka segrar i kvalet, mot tufft motstånd, fanns det goda förhoppningar om en tredje raka seger för Akropol i söndagens hemmamatch mot 08 Stockholm. Dessa förhoppningar grusades dock direkt (och rätt rejält) av motståndarna, som vann med hela 27 poäng (55-82). Detta efter en match där inte mycket stämde för hemmalaget, men där 08 Stockholm spelade ut ett stort register.

Sist lagen möttes vann Akropol med hela 97-79. Då presterade hemmalaget en offensiv som var fantasifull och där hela laget involverades. Av detta syntes dock ingenting idag, det var stelt, ofta krampaktigt och utan fantasi. Och lite håglöst i försvar, vilket inte alls räckte till mot ett 08 Stockholm som var ordentligt på hugget från start. Det var många som inte nådde upp till nivå idag i hemmalaget. Nina Baresso hittade inte flytet, Özlem Alkan hade problem att hitta rätt i anfall och normalt pålitliga skytten Hope Elam var iskall från trepoängslinjen (noll av sju). Under första halvlek sattes nog något slags inofficiellt rekord i antal airballs… (skott som missar korgen helt och hållet, för er som inte är basketnördar).

08 Stockholm hade en bättre dag på jobbet och tog kommandot från start, bortalaget ledde tidigt med tio poäng eller mer. Det gjordes flera försök från Akropols sida att kämpa ikapp, men det ledde aldrig till någon egentlig kontakt i poängprotokollet utan bortalaget kunde hela tiden bevaka sin ledning, som till slut alltså växte till hela 27 poäng.

Coach Jonny Ishak var fåordig efter matchen.

– Det är bara att glömma och ladda om för revansch på onsdag. Vi vet vad vi kan prestera, och vi var inte ens i närheten idag.

Solna vann mot Eos igår, och nu gick 08 Stockholm upp i ledning i tabellen… det kan bli dramatiskt det här?

– Ja, absolut. Men det visste vi väl från början. Kvalet blev helt klart mer oförutsägbart i och med helgens bägge matcher, vid en seger för oss idag hade vi haft ett guldläge. Nu gäller det att vinna två matcher till, och det kommer vi att kämpa för att fixa. Med början på onsdag.

Mest lyckosam i hemmalaget var Cissi Ferm som gjorde 14 poäng, och slet ner 16 returer. Bästa poänggörare i bortalaget var Erica Iderstål med 21 poäng (varav 5 trepoängare) och där Karolina Mindell Kidanu lyckades ta 12 returer.

Resultat, kval till Basketligan Dam: Akropol – 08 Stockholm 55-82 (8-21, 12-17, 19-24, 16-20)

Poäng, Akropol: Cissi Ferm 14 p/16 returer, Jovana Ciric 12 p, Hope Elam 8 p, Maria Melkon 6 p, Berivan Aras 5 p, Özlem Alkan 4 p, Evelyn Troha 4 p och Nina Baresso 2 p/5 assist.

Poäng, 08 Stockholm: Erica Iderstål 21 p, Senait Ghebremeskel 14 p, Vanessa Abel 13 p, Karolina Mindell Kidanu 11 p/12 ret, Emelie Enjebo 8 p, Malin Torelm 7 p, Olga Kjelsson 6 p/8 ass och Luciana Jonsson 2 p.

Senaste nytt
Fler nyheter
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page